Jedina štoperica koja je uključena

Važno da Beograd nastavi razgovore sa Prištinom, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbjednosti i dobre budućnosti za Srbe i za Albance

Direktor takozvane Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Ðurić izjavio je da Priština 1.674 dana "duguje" formiranje Zajednice srpskih opština i da je to "jedina štoperica koja je uključena".

Ðurić je reagovao na informaciju pojedinih medija da su prištinski političari zatražili da se dijalog Beograda i Prištine završi za 18 mjeseci.

- Očekujem da Priština što prije ispuni svoje obaveze i da njihovi zvaničnici razmišljaju o tome kako će da zasuku rukave i da sjednu da rade sa Srbima na Kosovu, kako bi se ti odnosi unaprijedili i sprovele njihove obaveze prema Srbima  - rekao je Ðurić.

On je naglasio da je važno da Beograd nastavi razgovore sa Prištinom, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbjednosti i dobre budućnosti za Srbe i za Albance.

Đurić se osvrnuo i na izjavu bivšeg jugoslovenskog političara Azema Vllasija, da je nezavisnost Kosova nepovratna i neopoziva, istakavši da ima potpuno različite stavove od Vllasija.

- Vjerovatno bi Vllasiju kao nekadašnjem članu Centralnog komiteta današnja situacija izgledala kao naučna fantastika, a siguran sam da će okolnosti za 25 godina biti bitno drugačije. Radićemo vrijedno na tome da za Srbiju situacija bude neuporedivo bolja nego što je danas - rekao je Ðurić.

On je dodao da je potrebno da vjeruju u njihovu poziciju koja je, kako kaže, utemeljena na pravu i na pravdi kao i na uvjerenju najvećeg djela srpskog naroda.