Tokom posjete Srbiji

Posjeta Recepa Tayipa Erdogana, turskog predsjednika Srbiji tokom ove sedmice izazvala je veliku pažnju regionalne javnosti, a pored njegovih sastanaka sa srbijanskim zvaničnicima, posebno je zanimljiva bila Erdoganova posjeta Novom Pazaru.

Hiljade građana tog dana izašle su na ulice kako bi pozdravili lidera Turske, koji je prethodnih dana izjavljivao kako je njegova država veliki prijatelj Srbije i kako upravo tamo žele uputiti veliki broj privrednika.

Zastavama Turske i Srbije bio je okićen centar grada, a postavljeni su i bilbordi dobrodošlice za turskog predsjednika, koji je tokom posjete Novom Pazaru održao sastanke s predsjednicima šest sandžačkih općina.

No, ono što je posebno bilo zanimljivo tokom ove posjete jeste da je Erdogan u jednom trenutku potpuno zaustavio kolonu, sa velikim brojem zaštitara i policajaca koji su čuvali njegovo vozilo, kako bi izašao iz automobila i pozdravio jednu staricu. Tom prilikom Erdogan joj je poljubio ruku, a snimak tog trenutka oduševio je korisnike društvenih mreža širom regije.