Ministar trgovine Srbije

Ministar trgovine Srbije, Rasim Ljajić izjavio je danas da ne zna da li su predsjednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Recep Tayyip Erdogan tokom Erdoganove posjete Srbiji razgovarali i o Kosovu.

"Odnosi Turske s Kosovom i Albanijom nisu onakvi kakvi su bili prije nekoliko godina. Ta se situacija dramatično promjenila od pokušaja državnog udara u Turskoj" 15. jula prošle godine, rekao je Ljajić za Radio-televiziju Vojvodine.

Ljajić je rekao da je Vučić "uradio veliku stvar" jer je "među prvima javno o tome govorio i što je isto veče pozvao Erdogana i dao mu podršku".

"S druge strane, i u Albaniji i na Kosovou ima strukture sledbenika Fetulah Gulena (koga Turska optužuje da je bio organizatoir pokušaja puča) , koji su na važnim pozicijama... Neki od sledbenika su na važnim pozicijama i na Kosovu i u Albaniji. Ja ne znam koliko je to tačno, prenosim samo ono što čujem, ono što meni Turci prenesu. I da na više zahtjeva upućenih Tirani i Prištini, ništa nije preduzeto. Tu postoji zahlađenje u odnosima", rekao je Ljajić.