Krio se u Đavoljoj varoši

Prvi požar izbio u nenastanjenoj kući pokraj puta Merdare - Kuršumlija, a drugi nešto kasnije u pomoćnom objektu, takođe nedaleko od pomenutog puta prema Đavoljoj varoši

U noći između subote i nedjelje, nedaleko od granične linije Kosova i Srbije u kuršumlijskom selu Kosanička Rača izbila su dva požara za koje se sumnjiči da ih je podmetnuo Albanac, koji je nešto kasnije uhapšen.

 Kako tvrde žitelji ovog kraja, prvi požar izbio u nenastanjenoj kući pokraj puta Merdare - Kuršumlija, a drugi nešto kasnije u pomoćnom objektu, takođe nedaleko od pomenutog puta prema Đavoljoj varoši.



- Požare je kako smo saznali od policije izazvao Albanac sa Kosova koji je u subotu uveče prešao ilegalno graničnu liniju na Merdaru. Poslije prvog požara gdje je vatra zahvatila oko 3.500 bala sena, zapalio je i pomoćni objekat, takođe nedaleko od puta, u kojem se očigledno skrivao - priča Goran Bojović, odbronik u kuršumlijskoj opštini koji napominje da su vartogasci reagovali brzo ali da je na objektima pričinjena velika materijalana šteta.

Bojović kaže da je požar u napuštenoj kući koju je njemu i njegovoj porodici ustupio susjed na korišćenje, primjećen oko pet ujutru i da je vatra izbijala sa svih strana kuće, koja srećom nije izgorela ali je pričinjena šteta u unutrašnjosti objekta kao i zbog izgorelih bala sena.

Sat vremena nakon toga izbio je novi požar i to na pomoćnom objektu nadomak skretanja za Đavolju varoš, dok je policija istog dana oko devet sati pronašla Albanca koji je pješačio magistralom i koji je priznao podmetanje požara.

Iako u policiji ne žele da otkriju detalje o pomenutim slučajevima, prema nezvaničnim saznanjima Albanac koji je ilegalno prešao graničnu liniju na Merdaru nalazi se u pritvoru ali se očekuje njegovo saslušanje uz prevodioca, budući da ne razume srpski jezik.

(Telegraf.rs / Blic)