Granica definisana

Duško Marković je za Radio Crne Gore rekao da je Sporazum o demarkaciji potpisan uz sve prateće dokumente i da to više ne može biti tema pregovora

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da ima razumjevanje za "unutrašnje prilike i izazove sa kojima se suočava Kosovo", ali da je, kako je rekao, "granica definisana", da se o tome pregovaralo od 2012. do 2015. i da je to pitanje za Podgoricu završeno. 
Marković je za Radio Crne Gore rekao da je Sporazum o demarkaciji potpisan uz sve prateće dokumente i da to više ne može biti tema pregovora.
Crnogorski premijer očekuje da se kosovske vlasti odgovorno i ažurno odnose prema pitanju ratifikacije sporazuma o demarkaciji Crne Gore i  Kosova.
Ponovio je da je to pitanje za Crnu Goru završeno. 
On je ponovio da se o tome više ne može "ni da je u pitanju jedan santimetar".
Ministar spoljnih poslova Kosova Behgjet Pacolli rekao je prilikom nedavne posjete Podgorici da trenutno nema uslova za demarkaciju granice Crne Gore i Kosova. 
Premijer Kosova Ramush Haradinaj je po preuzimanju dužnosti formirao novu Komisiju za demarkaciju. Haradinaj, koji je i lider Alijanse za budućnost Kosova, u prethodnom sastavu parlamenta bio je protiv ratifikacije Sporazuma o demarkaciji koji je potpisan u ljeto 2015. u Beču.