LJETO JOŠ NIJE GOTOVO

Island je najskuplja evropska destinacija koju možete naći preko "Airbnb" - 123 eura za noćenje, dok je Makedonija najjeftinija - 28. Kosovo spada u zonu jeftinijih, sa cijenom od oko 30 eura, objavio je "Daily Mail".

Island, Švedska, Andora, Norveška, Velika Britanija, Danska, Kipar, Finska i Švicarska najskuplje su zemlje za noćenje, sa cijenama koje se kreću od 77 (Švicarska) do 123 evra (Island). Kosovo, Moldavija, Albanija i Makedonija su najjeftinije destinacije, gdje smještaj po danu plaćate od 28-30 eura, prenosi beogradski "Blic".

U Crnoj Gori prosječna cijena je 52 eura, Sloveniji 60, Hrvatskoj 47, Bosni i Hercegovini 36, a Srbiji 33 eura. "Daily Mail" navodi kako su Poljska, sa prosječnom cijenom od 34, Njemačka i Portugal sa 49, i Hrvatska sa 47 eura, iznenađujuće jeftine, s obzirom na trenutnu popularnost. Makedonija je sa 28 eura na dnu liste, iznad nje su Albanija – 29 i Moldavija – 30.

Za Švedsku, koja je na vrhu liste, treba izdvojiti u proseku oko 90 eura, 87 za Andoru, za Norvešku 85, a Veliku Britaniju 82 evra. Što idete južnije, "Airbnb" smještaj je jeftiniji, piše "Daily Mail".

Postoje i popusti na parove i grupe od šest i više ljudi. Najbolje će tako proći parovi u Grčkoj, Švicarskoj i Njemačkoj, dok je u Andoru, Lihtenštajn i Gruziju idealno ići u grupama, pokazuju podaci na sajtu "Vouchercloud".

"Daily Mail" navodi da su prestonice Amsterdam, Rim, Moskva i Lisabon mnogo skuplje u odnosu na ostale gradove u svojim zemljama, dok Ankara, Podgorica, Nikozija i, iznenađujuće, Helsinki, spadaju u najjeftinije.