DRAMA U BIH

Četrdesetjednogodišnja J.K. iz Fojnice sinoć je zadobila teške povrede u Kiseljaku kada je nju i njenu maloljetnu kćerku napao pijani muškarac, i to samo zato što nose hidžab.

Za "Faktor" je iz MUP-a SBK potvrđeno kako se dogodio napad, te da je policiji napad prijavljen oko 22:30.

- Žena je prijavila da je nju i njenu sedamnaestogodišnju ćkerku napao nepoznati muškarac udarajući je rukama i to dok je bila u društvu svog supruga i troje djece. Uspjela je zaštititi kćerku od nasilnika pa ona nije povrijeđena – kazao je za Faktor Hasan Hodžić, iz Kancelarije za odnose sa javnošću MUP SBK.

Žena je kazala kako je motiv napada bio taj što su ona i njena kćerka nosile maramu, te da nije bilo drugog razloga da ih taj pijani muškarac napadne.

Nezvanično Faktor saznaje kako se radi o Miljenku Golubu iz mjesta Lug u Opštini Kiseljak.

- Osumnjičeni  M. G. je odmah uhapšen, a alkotestiranjem je utvrđeno da ima 2,40 promila alkohola u krvi – kazao je Hodžić.

Žena koja je na sebi imala vidne povrede glave odmah je upućena u lokalni Dom zdravlja, a pošto se ljekar nije mogao izjasniti o povredama žena je prevezena u bolnicu kako bi se utvrdio stepen povreda.

Osumnjičeni je po naredbi dežurne tužiteljke zadržan u policiji gdje će biti saslušan nakon što se otrezni. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela koje će najvjerovatnije biti okvalifikovano kao nasilničko ponašanje, piše Faktor.