S lažnim hrvatskim dokumentima

Aleksandar Vučić (26), odbjegli kriminalac koji je izbjegao hapšenje u policijskoj akciji "Tiper", zbog serije pljački u Banjoj Luci, uhapšen je u Somboru, pišu "Nezavisne".

Kako saznaje ovaj list, Vučić je uhvaćen u Somboru s lažnim hrvatskim dokumentima.

- Tokom legitimisanja on je kod sebe imao falsificirane hrvatske isprave, a dodatnim pretragama utvrđen mu je identitet. Zatim je ustanovljeno i da je za njim raspisana poternica Okružnog suda u Banjoj Luci za organizirani kriminal - pojašnjava izvor "Nezavisnih".    

Vučić, inače, ima državljanstvo Srbije, pa nije jasno da li će biti izručen Bosni i Hercegovini.  

Inače, u akciji "Tiper", izvedenoj u novembru prošle godine, uhapšeni su osumnjičeni za pljačku Pavlović banke u Bijeljini, dva objekta trgovačkog lanca "Moj market" u Banjoj Luci, vlasnika Mesne industrije "DimDim" i još pet prodavnica.

Jovica Grujić (24) i Željko Grubor (25), koji su uhapšeni u toj akciji, osuđeni su na ukupno četiri godine i devet mjeseci zatvora. Oni su bili članovi organizirane grupe koja je pljačkama "zaradila" više od pola miliona maraka, a toj bandi je, kako ga terete, pripadao i Aleksandar Vučić.

Ova grupa je najviše novca, oko 250.000 eura i 16.000 KM, otela od vlasnika Mesne industrije "DimDim" Dušana i Steve Travice, koje su pretukli i opljačkali 4. decembra 2015. godine.  

Kao direktni učesnici ove pljačke označena su tri lica, uključujući i Vučića.