Skandal u Beogradu

Teško je zaista odabrati pravi "arsenal" riječi kojim bi se moglo opisati sinoćnje skandalozno ponašanje navijača beogradskog Partizana - popularnih Grobara.

Na dan kada se obilježava 22. godišnjica genocida u Srebrenici, kada je u Potočarima klanjana kolektivna dženaza za 71 identificiranu žrtvu genocida, kada su brojne srebreničke majke po ko zna koji put pustile suzu za svojim najmilijima..., grupa bezobraznih huligana iz Beograda odlučila je pokazati svoje pravo lice.

Naime, navijači Partizana, koji je večeras na svom stadionu dočekao podgoričku Budućnost, u okviru kvalifikacija za najprestižnije nogometno klupsko takmičenje na Starom kontinentu - Ligu prvaka, izvrijeđali su sve srebreničke žrtve.

Najvatreniji tifozi "crno-belih" nogomet su stavili u drugi plan, pa su tako umjesto svojim nogometašima, gromoglasnu podršku odlučili pružiti Ratku Mladiću, ratnom zločincu, bivšem generalu Vojske RS i jednom od glavnih krivaca za genocid počinjen 11. jula 1995. u Srebrenici.


Grobari skandiraju Mladiću by clipsbh Nadajmo se da će na ovakvo sramotno ponašanje "Grobara" adekvatno reagovati krovna evropska nogometna asocijacija (UEFA), čiji je glavni moto "Ne rasizmu"...

Autor: Avaz.ba