NAPADAO I POLICAJCE

"Vijestima" je rečeno da je Markaja bio u društvu svoga sunarodnika, kada je u Reževićima napao srpskog državljanina sa kojim se prethodno posvađao

Albanski državljanin Astririt Markaja (34) iz Skadra upućen je u spuški istražni zatvor zbog sumnje da je prijetio srpskom državljaninu, a potom nasrnuo na dva policijska službenika u budvanskoj stanici policije.

Sudija za istragu i portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević potvrdio je za “Vijesti” da je u prisustvu branioca saslušao Markajau, prihvatio prijedlog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana.

Albancu se stavlja na teret da je počinio krivična djela - ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice.

"Vijestima" je rečeno da je Markaja bio u društvu svoga sunarodnika, kada je u Reževićima napao srpskog državljanina sa kojim se prethodno posvađao.

Prema tim informacijama, Srbin je sjedio u automobilu kada mu je osumnjičeni prišao i počeo da nasrće na njega.

Očevici su saopštili da do razmjene udaraca nije došlo, jer su ih brzo razdvojili.

Markaja je tada otišao ka autobuskom stajalištu, ali je ubrzo prijavljen i pozvan da dođe u budvansku stanicu policije.

"Albanac se ni tu nije smirio, već je počeo da pravi haos na policijskom parkingu u Budvi. Nakon što je došao, dva policijska službenik su krenula da ga sprovedu na ispitivanje, ali je on tada počeo da udara policajce. Brzo je savladan i priveden, a potom i zadržan u stanici policije na zahtjev tužioca", saopštio je sagovornik "Vijesti".

On je rekao da je Albanac pred policijskim inpsektoprima ispričao da se sa Srbinom sukobio zbog novčanog duga.