Hitna pomoć morala intervenirati

Do incidenta je došlo nakon što je predsjednik Skupštine grada Igor Trifunović počeo da izriče mjere opomene predstavnicima opozicije, a odbornik Dveri Aleksandar Tanasković prišao je stolu za kojim sjedi Trifunović i bacio mu u lice skupštinski materijal.

Bio je to povod da počne opća tuča, pesničenje i guranje među odbornicima. Tokom ovog incidenta Trifunoviću je povrijeđeno oko, zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć, pa je prebačen na Urgentno odjeljenje čačanske bolnice.
 
Skupština grada Čačka, koja je u srijedu bila obilježena bizarnim momentima, poput istovremenog obraćanja odbornika sa dvije govornice u sali, jednom regularnom, i drugom naknadno ubačenom, i danas je nastavljena u slučnom stilu, uz odlaganje od jutros za popodne, jednom pauzom, dvije govornice i lomljenjem mikrofona.

Sjednica je odmah po početku ponovo bila prekinuta zbog incidenta.

Predsjednik Skupštine grada Igor Trifunović je, odmah nakon izlaganja predsednice Vijeća za statut grada Branke Pavlović, o novom poslovniku o radu skupštine, otvorio pretres u načelu, ne dozvoljavajući odbornicima Dveri da reklamiraju povredu poslovnika.

Odbornici Dveri su zbog toga negodovali, blokirajući skupštinsku govornicu i stol za kojim sjedi predsjedavajući.

Trifunović je jednom broju odbornika Dveri izrekao opomene, a zatim je došlo do guranja među odbornicima i lomljenja mikrofona.

Na dnevnom redu 14. sjednice nalazi se prijedlog novog poslovnika o radu, na koji su odbornici opozicije podnijeli više od 1.100 amandmana, a Vijeće za statut grada odbacilo je veliku većinu.

U skupštinskoj sali se i dalje nalaze dvije govornice – javlja Informer.