Bosanci su u glavnim ulogama

Neosporno, u pitanju je najveći regionalni šou i najveća estradna kuhinja organizatora. Pokradeni su Bosanci, prije svih Armin Dedić i Adnan Nezirov…. Pokrali su ih Bosanci: Marinko Rokvić, Saša Matić, Nada Obrić, Neda Ukraden, Nada Topčagić, Dragan Stojković Bosanac…

Zavjesa je spuštena na „Zvezde granda“, najveći regionalni šou. Pobjednici su Aleksa Perović i Riste Risteski. Žiri sastavljen od estradnih zvijezda za najboljeg među 13 finalista, izabrao je Perovića, koji se u toku takmičenja jedva „uvukao“ među finaliste. Publika iz Srbije, Makedonije, BiH i Crne Gore SMS glasanjem odlučila se za Risteskog, piše Aura.ba.

Ovakav ishod niko nije očekivao, jer su na pobjednički tron isplivali prosječni takmičari. Sve do početka finalne večeri glavni favoriti su bili kandidati iz BiH Adnan Nezirov i Armin Dedić, te makedonski predstavnik Ristevki.

Nakon svega, utisak je da je Grandov spekatkl prerastao u Grandovu bruku i Grandovu pljačku.

Naročito su oštećeni predstavnici iz BiH. Oni su ove godine bili najbrojniji i realno – najkvalitetniji vokali. Nezirov i Dedić su i prije finala bili zvijezde i miljenici publike i žirija.

Njihov jedini grijeh je bio samo u tome što su dolazili iz BiH. Postali su opasnost po cjelokupan Brenin i Popovićev projekat. Oni ove godine nisu smjeli pobjediti, jer bi bilo previše da i peti „Grandov“ pehar odlazi u BiH. (Tokom minule četiri godine pobjednici su: Gile Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin…)

A sve je „mirisalo“ da će i peti „Grandov“ pehar otići u Bosnu. Nakon glasanja prvih 20 članova žirija solidnu prednost je imao Armin Dedić.

Šta mislite zašto je reklamni blok trajao petnaestak minuta? I to u sred glasanja!

Nakon reklamnog bloka, ostali članovi žirija počinju zaobilaziti Nezirova i Dedića, a „dvanaestice“ dijeliti Peroviću.

Bilo je pomalo komičnih situacija da pojedini članovi žirija kandidatima iz Bosne daju po 1 ili 2 poena.

Najviće kečeva Bosancima, a 12 poena Peroviću su podijelili Bosanci: Marinko Rokvić, Saša Matić, Nada Obrić, Neda Ukraden, Nada Topčagić, Dragan Stojković Bosanac… Oni su, očito, pali pod uticaj Saše Popovića koji je za vrijeme reklamnog bloka intervenisao i tražio da se glasa za predstavnika iz Srbije.

Saša nije uspio izlobirati kod Marije Šerifović, Miloša Bojanića i Mileta Kitića. Oni nisu popustili njegovim molbama i prijedlozima. Nije se u ovu prljavu igru upustila ni Marijina majka Verica Šerifović.

Bilo kako bilo, „Grand“ je uspio ispoštovati „regionalni ključ“. Nagrade su otišle u Makedoniju i Srbiju, iako pobjednici tokom takmičenja nisu posebno briljirali.