Ana Brnabić glavna je tema svjetskih medija

Nakon Josipa Broza Tita Srbijom će opet vladati Hrvat, odnosno Hrvatica, i još pri tome deklarirana homoseksualka, piše hrvatski Jutarnji list o novoimenovanoj premijerki Srbije, Ani Brnabić.

Ana Brnabić, prva žena na čelu srbijanske Vlade (Srbija nije imuna na žene na vodećim pozicijama jer je početkom 70-ih godina 20. stoljeća na čelnoj poziciji u Srbiji bila Latinka Perović), porijeklom je s Krka, a predsjednik i apsolutni vladar Srbije Aleksandar Vučić nakon puno prijepora i negodovanja imenovao ju je novom premijerkom.

- Doduše, politička samostalnost te 43-godišnje marketinške menadžerice vrlo je upitna i teško da će biti više od lutke u izlogu i na koncu jer će sve poluge ionako u svojim rukama držati Vučić – ocjenjuje Jutarnji list.

Izbor Ane Brnabić za premijerku Srbije prekjučer je bio jedna od glavnih vijesti u svjetskim medijima. Tako je The New York Times tu vijest stavio na četvrto mjesto najave svog izdanja, a u britanskom The Guardianu tekst o novoj srpskoj premijerki bio je šesti najčitaniji.

Gotovo svi naslovi se mogu svesti na "Srbija je dobila prvu gay premijerku", a rijetko koji medij se Anom Brnabić bavio mimo njene seksualne orijentacije.