Otkriveno je da su migranti u veoma teškom stanju

Policija je do kuće Dragana V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prevoza migranata kroz Srbiju...

Deset azilanata pronađeni su zaključani u potkrovlju porodične kuće Dragana V. u Aranđelovcu.

Šestero njih su mlađi od 18 godina, zapravo, svi imaju od 12 do 27 godina.

Ulicu Jovana Skerlića u jutarnjim časovima okupirale su jake policijske snage. Zaustavili su se ispred broja 10., a zatim su upali unutra.

Otkriveno je deset migranata u veoma teškom stanju.

– Svo desetero su bili u vidno izmučenom stanju, sa brojnim povredama i modricama po tijelu. Tučeni i izgladneli. Kako su kasnije objasnili, hranu su dobijali dva puta dnevno, po parče hleba i kuvano jaje. Na toj hrani su bili danima.

- Pasoši i novac koji su poneli sa sobom im je oduzeo Dragan V. koji im je prevoz kroz Srbiju naplatio od 500 do 3.000 eura – kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

On navodi da je policija do kuće Dragana V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prevoza migranata kroz Srbiju.

Tako se došlo do Dragana i njegovog zeta Srđana A. koji su zajedno bili u “poslu”.



– U kući žive Dragan, njegova supruga, ćerka, zet i unučići. Bavili su se molerajem, niko iz komšiluka nije znao da švercuju migrante, a kamoli da su ti ljudi tu u kući zaključani. Vidjeli smo ih jadne tek kada je policija počela da ih izvodi u dvorište. Zaista su bili potpuno izmučeni, izmoreni, kažu komšije Vukosavljevića.

Oni kažu i da je policija zatim odvela Dragana i Srđana maricom u policijsku stanicu.

– Dragan radi u jednoj aranđelovačkoj firmi, nije nikad prije pravio probleme, ali zet jeste. Svi znaju da voli da se kocka, duguje mnogo para, i moguće je da se zato i odlučio na ovaj posao pa je uvukao i tasta – kažu komšije.

Ipak od njih nisu očekivali da prema migrantima postupaju kao sa robljem.



– Draganova žena i ćerka nisu uhapšene. One su ostale u kući sa djecom, ali i one su bile saučesnice, znale su šta se dešava u kući - pričaju komšije.

Policija je iz dvorišta Vukosavljevića odvezla šestero njihovih automobila.

– Oduzeta su im tri “renoa”, “fijat”, kombi sa lažnim tablicama, “audi” i “opel” sa stranim tablicama. Prema tragovima blata na “audiju” i “opelu” najvjerovatnije je da su ovim vozilima i prevozili migrante, kaže izvor lista.

Otkriveni migranti prebačeni su u Prihvatni centar na oporavak.

(Telegraf.rs)