O životu na ovim prostorima

Srbijanski glumac Nikola Kojo je komentarišući političku situaciju u Srbiji ali i zemljama Balkana kazao da je politika “na ovim prostorima deklarisana kao disciplina u kojoj je sve dozvoljeno, u kojoj je laž legitimna, udarac ispod pojasa se dodatno nagrađuje, a pravo na krađu je nagrada za pobjedu u igri bez pravila i fer-pleja“.

U intervjuu za list Danas objasnio je i zbog čega je podržao Sašu Jankovića kao kandidata na predsjedničkim izborima u Srbiji, a ne Aleksandra Vučića.

- Podržao sam ga prije svega zbog stavova za koje se zalaže, zbog pristojnosti i djelovanja kao zaštitnik građana. Mislim da predsjednik ovako podijeljene zemlje mora da bude nestranačka ličnost koja se zalaže isključivo za civilizacijske vrijednosti – istaknuo je Kojo.

Poručuje da on nikada nije bio politički angažovan, već se jednostavno radi o “borbi za vazduh u kontaminiranoj sredini“.

- Ovdje se rođenjem pripremite da stalno počinjete od nule. Nedostatak obrazovanja i svjesno ubijanje kulture proizvodi zavist i vrijednosni sistem koji cijeni samo efemerne stvari – zaključuje Kojo.