Slavni atletičar Srbije

Proslavljeni atletičar, reprezentativac Srbije i evropski dvoranski šampion u bacanju kugle, Asmir Kolašinac, objavio je na svom Facebook profilu fotografiju porušene džamije u Zemun Polju, uz komentar: "Danas sam veoma tužan i razočaran…".

Kolašinac je jučer u Zemun Polju učestvovao u protestu vjernika zbog najavljenog rušenja objekta islamske zajednice u ovom mjestu.

 - Ako smijem da se umiješam, da li postoji neka mogućnost da se ovo nekako riješi na jedan normalan način. Došao sam svojim prisustvom da izrazim protest. Zaista mi je žao. Pripadam ovom narodu, a zaista volim ovu zemlju. Volio bih da nekako nađemo način da se ovo legalizuje i da do ovog ne dolazi. Neću da pružam otpor niti da pravimo scene. Ako postoji mogućnost da se plati, sakupit ćemo pare da se legalizuje. Nije problem, ja ću evo lično da učestvujem u tome. Zaista vas kao jedan od najboljih sportista molim da do ovog ne dođe. Ovo nam zaista ne treba, živimo u 21. vijeku. Došao sam lično iz svog ubeđenja, jer mislim da ovo ne treba da se radi – rekao je Kolašinac.

Asmir Kolašinac danas nije želio da daje izjave za medije u Srbiji, ali ni u Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje portal "Faktor.ba" od njegovih najbližih prijatelja, nakon rušenja džamije on je bio veoma tužan i utučen.

Izvor: Faktor