Brutalno maltretiranje u kladionici

Tragična smrt mladog fudbalera Dragana Miloševića, koga je mlađi brat pronašao mrtvog i obješenog za kvaku u njihovom stanu na Novom Beogradu, tek nakon gotovo tri godine došla je pred lice pravde.

Pogledajte VIDEO OVDJE

Kako je otkrila Miloševićeva majka, njen sin je u novembru 2013. godine u Kraljevu bio žrtva nasilja dvojice siledžija, koji su ga brutalno izudarali u jednoj kladionici i prijetili mu ubistvom. Dragan je pretrpio stravičnu traumu, a kasnije se zbog bolesti brata s porodicom preselio u Beograd.

Strah i konstantni stres koji su ga proganjali iz dana u dan, na kraju su doveli do njegovog samoubistva.

Iako je Osnovni sud u Kraljevu nedavno protiv siledžija Sava Pavlovića i Predraga Miloševića poveo postupak, tokom kojeg je saslušan i oštećeni mladić, pitanje koje muči njegovu porodicu je zašto je pravosudnim organima trebalo gotovo tri godine da okrivljene postavi na optuženičku klupu.

Naime, Miloševićeva majka pokazala je Kuriru optužnicu Osnovnog tužilaštva koja je podignuta tek u julu 2016. godine, 31 mjesec nakon incidenta.

- Moje dijete se nikad nije oporavilo od tih batina. On nikad o tome nije govorio, tri godine je šutio. Sumnjali smo da siledžije neko štiti, jer je trebalo tri godine da slučaj stigne do suda - ispričala je Dragana Jovićević, Draganova majka.

Porodici je dodatnu sumnju izazvalo i to što je, uprkos postojanju snimka na kojem se jasno vidi zlostavljanje njenog sina, istraga trajala blizu tri godine.

- U optužnici su detaljno opisane povrede koje je mladić zadobio kad su ga muškarci napali. Tako se tamo može pročitati da je on imao povrede oba oka, a da su mu usljed batinanja kapci bili braon i tamnoplave boje. Također, među povredama je pobrojana i posjekotina zgloba. Nepoznato je, međutim, zbog čega se sa ovim postupkom toliko odugovlačilo, naročito s obzirom na pravnu kvalifikaciju djela - narušavanje javnog reda i mira i nanošenje lakih tjelesnih povreda - ističe izvor Kurira.

Podsjetimo, Dragan Milošević izvršio je samoubistvo vješanjem u ponedjeljak uveče u kući na Novom Beogradu, gde je živio s majkom i dvojicom braće.