Mještani Pehara kod Zenice u Bosni i Hercegovini ostali su zatečeni prizorom koji su vidjeli na jabuci koju je prije nekoliko dana kupila Zehra Tukić, na kojoj su se arapskim slovima ispisala imena Allah i Muhammed.

Kako priča Zehra za "Avaz.ba", redovno u prodavnici kupuje jabuke i nikada joj se nije dogodilo ništa slično. Još uvijek je i sama u šoku.
 
- Prije dvije noći nešto se pojavilo na toj jabuci, ali nisam obraćala pažnju. Kada sam jutros ustala i vidjela da postoji neki duži natpis te da jabuka nije izgleda kao kad sam je kupila, shvatila sam da se nešto dešava - priča ona.
 
Odmah je otišla kod svog prvog komšije koji je hafzi, koji joj je kazao da se na jabuci ispisalo Allah i Muhammed. Posebno je interesantno što se natpis na jabuci i dalje širi.
 
- Na jabuci se i dalje nešto ispisuje, nije prestalo s ova dva imena. Imam još jabuka koje sam kupila toga dana, ali samo se na ovoj počinju ispisivati neke stvari - govori Tukić.
 
Napominje da su inače ona i njen suprug veliki vjernici i da ne propuštaju namaz, a da je ovaj prizor za njih nešto iznenađujuće ali i znak od Uzvišenog.
 
- Ovo nikada nisam doživjela niti gdje vidjela. Ovo je možda i neka poruka od Uzvišenog. Na hajr i dobro - kaže nam Tukić.
 
Podsjetimo, ovakvi prizori zabilježeni su i ranije kada se Božije i ime poslanika ispisivalo također na voću, povrću ali i životinjama.