Kampanja straha u Srbiji

Kada god nekom od vladajućih političara ne ide kako treba na Balkanu, kada ekonomska situacija u zemlji krene nizbrdo ili treba zataškati neku aferu, mediji pod njegovom kontrolom krenu da najavljuju skori rat sa nekom od susjednih zemalja. Po istom scenariju već viđenom u filmu Michael Moorea “Kanadska slanina”, režim u Srbiji pokušava da skrene temu sa optužbi za krađu izbora na priču o novom ratu u regionu.

List "Informer" pod kontrolom Aleksandra Vučića najavljuje skori kordinirani napad NATO, Hrvata i Albanaca na Srbe sa svih strana. Zanimljivo je da je tekst slične sadržine prenošen i nakon parlamentarnih izbora kako bi se skrenula priča sa nelegalnog rušenja privatnih objekata u Beograd iza kojih su stajali predstavnici Vučićevog režima.
Tekst Informera, ili bolje reći bajku, prenosimo u cijelosti:
NATO pakt se priprema za novi rat protiv Srba i to tako što ubrzano naoružava Šiptare i Hrvate, ovako glasi upozorenje vojnih obaveštajaca koje je prošle nedelje dostavljeno našem državnom vrhu.
Povod za ovo upozorenje bila je najava da će NATO, preko Turske, Kosovu isporučiti pet najsavremenijih helikoptera “blek hok”. Navodno, identične letelice biće isporučene i Zagrebu, kome je NATO krajem 2015. godine već poklonio 16 borbenih helikoptera “kajova vorior”.Krajnji cilj ove akcije, tvrde srpski bezbednjaci, jeste da Šiptari zauzmu sever Kosova, a da istovremeno, pod izgovorom humanitarne intervencije, Hrvati napadnu zapadni deo Republike Srpske.
Prema rečima nezvaničnih izvora, samo naivan čovek može pomisliti da se ovakve letelice raspoređuju po našem regionu bez nekog ozbiljnog plana.
Da se Priština ozbiljno sprema za novi rat svedoči i jučerašnja izjava Hašima Tačija, koji je ponovio najavu albanskog premijera Edija Rame o formiranju fašističke “velike Albanije”.
– Ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, svi Albanci regiona živeće u jednoj državi – zapretio je Tači.
Istovremeno, Hrvatska planira da napadne zapadni deo Republike Srpske. Naime, u tajnim diplomatskim izveštajima navodi se da je izrađen plan za novu “Oluju”, u kom je učestvovao i general Ante Gotovina, sada savetnik u vladi Hrvatske.
Prema tom planu, NATO i Zagreb planiraju da insceniraju napad na Hrvate u Prijedoru, koje bi onda predstavili kao zločin Srba i tako izazvali “humanitarnu intervenciju Zapada”.
U prilog ovoj tezi ide i odluka hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da uputi hiljadu specijalaca (i još toliko rezervista) na Dunav, uz granicu sa Srbijom. Vojnici su raspoređeni u Vukovaru, ali i u Sinju, Varaždinu i Pločama.
Zvanično objašnjenje glasi da je Zagreb zbog “pomeranja snaga članica NATO prema Rusiji zaključio da treba da pošalje vojnike na svoje granice”!?!
Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da agresivne poteze NATO pakta treba pažljivo pratiti i naglašava da postoji nekoliko opcija naoružavanja kosovskih Albanaca.
– Amerikanci u bazi “Bondstil” imaju helikoptere “blek hok” koje bi mogli da prepuste Šiptarima. To može biti jako opasno – kaže Lazanski.
Izvor: Informer/Balkanbreakingnews.com