Jedna od najvećih pošasti modernog doba

Klađenje je jedna od najvećih pošasti modernog doba, složni su brojni stručnjaci, te je u BiH posebno izražen fenomen čestog posjećivanja kladionica. Mnogi pokušavaju da se riješe ove navike, a ispovijest jednog Banjalučanina oduševila je sve.

Ovaj, donedavno strastveni kladioničar, koji nije želio da mu se ime pominje u javnosti, na originalan način je "pobijedio" kladioničare, a svoje iskustvo rado prepričava svima, prenosi banjaluka.com.

On je porodičan čovjek, zaposlen, ima dvoje osnovaca, stambeni kredit, punoljetno auto i roditelje na selu.

"Sebe sam smatrao umjerenim igračem. Sedmično sam igrao tri-četiri tiketa, na uloženih pet maraka gađao sam sto. Prosječna kvota mi je samim tim, bila nešto više od dvadeset. Da se razumijemo, uživao sam u igri, iščekivanju gola ili promjeni rezultata na teleteksu. I sada uživam u tome, ali što bi moja baka rekla - o svom grošu", počinje on priču.

Sistem je vrlo jednostavan, ali funkcioniše. Čovjek je otvorio svoju kućnu kladionicu. Kladi se isto koliko se i kladio ranije, samo je zamijenio uloge. Postao je “vlasnik” kladionice. Skromne ali kako kaže, “donosi” u kuću, iako ima samo jednog aktivnog igrača, njega.

Odigra tiket po kladioničarskim kvotama na list papira, a novac namijenjen za klađenje umjesto u kladionicu ubaci u kućnu kasu.

Ukoliko ne pogodi opklade, uloženi novac ostaje u njegovoj kasici. Ukoliko pogodi, dobitak uzima iz te iste kasice.

Nakon mjesec dana svakodnevne igre prošao je jedan tiket od 120 KM koji je isplatio iz iste kase u koju ubacuje uplate svojih listića, a u kasi je prvi mjesec ostalo 150 maraka.

Drži se osnovnog kockarskog pravila, mnogo više se izgubi nego dobije na kladionici, te kaže kako je strast za “igrom” pobijedio zdravim razumom.