Srećom, scenario se nije obistinio

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je danas da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, svijestan toga da nema više šta da očekuje u političkom životu Srbije, slanjem "išaranog voza" na Kosovo pokušao da izazove krvoproliće i stvori situaciju u kojoj bi ga vidjeli kao vođu i spasitelja.

"Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće provokacijom s putničkim vozom išaranim parolama koje bi sigurno Albance iritirale, izazvale njihov bijes i teror, ali u ovom slučaju i njihovu oružanu bandu formiranu uz podršku NATO-a", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da je to bio primjer kako predsjednik, nezadovoljan potičkom pozicijom, može da nanese štetu i državi i svom narodu.

Prema riječima lidera radikala, Tomislav Nikolić je to sračunato uradio očekujući da će ako voz bude napadnut, biti žrtava i krvoprolića, da će srpska policija reagovati i da će na taj način probuditi patriotizam.

"Očekivao je da će naša policija uzvratiti, doći će do veoma neuralgične situacije u kojoj će probuditi patriotizam i svi će u njemu vidjeti vođu i spasioca i niko mu ne može opepeliti ništa u pogledu nove predsjedničke kandidature", rekao je Šešelj.

On je dodao da se, srećom, taj Nikolićev scenario nije obistinio, jer su ga svi politički činioci, ne samo u Srbiji već i u svijetu prozreli.

"Međutim, svi politički činioci su ga odmah prozreli i narod u cjelini, i nikome u ovom trenutku nije bilo do toga da se izaziva nova kriza, niti je to pametno za srpski narod", rekao je Šešelj, prenosi "beta.rs".

Šešeljovu konferenciju za novinare pogledajte OVDJE.