Preminuli uslijed niskih temperatura

Po dva smrtna slučaja zabilježena su u Bosni i Hercegovini i Srbiji, jedan na Kosovu.

Najmanje četiri osobe preminule su u valu hladnoće koji je zahvatio regiju zapadnog Balkana. Po dva smrtna slučaja zabilježena su u Bosni i Hercegovini i Srbiji, te jedan na Kosovu.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka potvrdio je smrt 65-godišnjaka, čije je beživotno tijelo pronađeno ispred kuće u banjalučkoj ulici Koste Vojinovića.

U Donjem Ratkovu, nedaleko od Ribnika, pronađen je smrznuti 71-godišnji starac, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Dvojica muškaraca iz okoline Gadžinog Hana, otac i sin, preminuli su uslijed niskih temperatura koje su ovih dana zadesile Srbiju, javljaju RTS i Tanjug.

Dvojica preminulih su iz mjesta Duga Poljana kod Gadžinog Hana, a slučaj je jutros policiji prijavio čovjek iz susjednog sela koji je donosio hljeb. Otac i sin su živjeli kao socijalni slučaji.

Velika hladnoća je odnijela prvi ljudski život na Kosovu. Muškarac star 53 godine iz Prizrena preminuo je od posljedica smrzavanja, javila je agencija Anadolija.

Vijesti o smrzavanju Prizrenca Afrima Osekua potvrdio je glasnogovornik Policije Kosova za regiju Prizrena, Hazir Berisha.

On je istakao da je jučer oko tri sata ujutro, na magistrali Prizren - Đakovica, tačnije u selu Landovica, policijska patrola pronašla na zemlji tijelo čovjeka, koji je u bolnicu prebačen u stanju hipotermije.

Albanski mediji javljaju da je neidentificirana osoba preminula uslijed hipotermije u gradu Korci. Time se broj osoba koje su preminule od posljedica ledenog vala od subote popeo na tri. Identitet stradalog muškarca još nije potvrđen, navodi portal Koha.net.

Tanjug javlja kako se tokom dana i sutra u većini krajeva Srbije očekuje pet do 10 centimetra novog snijega. Kako se upozorava, do četvrtka jutarnja tempratura bit će od -18 do -10 stepena, u planinskim predjelima oko -20 stepeni.