Advokat odbrane potvrdio

Troje članova porodice Milovanović izjavilo je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal da ih iz njihovog doma na Kosovu nije protjerivao Nehat Thaçi, rekao je danas Tanjugu Thaçijev advokat Sead Spahović, koji je prisustvovao ispitivanju.

Thaçi, koji je direktor kosovske policije, nalazi se u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, a Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi protiv njega istragu zbog krivičnog djela terorizam - odnosno jer je sa još nekoliko osoba 1999. godine pretio porodici Milovanović, nakon čega su napustili svoj dom u Lipljanu 1999. godine.

Prema riječima njegovog branioca, oštećeni u tom događaju koji je opisalo tužilaštvo tokom svjedočenja nisu imali nikakvu dilemu, već su direktno rekli da to nije on.

"To je direktan dokaz da Nehat Thaçi nije izvršio djelo koje mu se stavlja na teret i mi odmah nakon ispitivanja svjedoka smo zatražili da mu se hitno ukine pritvor", rekao je Spahović.

Thaçiju pritvor ističe 28. oktobra, do kada će, najkasnije, sud ponovo odlučiti da li će mu pritvor produžiti, zamjeniti nekom mjerom ili mu ga ukinuti.

Thaçi je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rješenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Potom je prebačen u Beograd i 10. oktobra je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je pokrenulo istragu protiv njega zbog krivičnog djela terorizma, što je on na saslušanju negirao.