Lovac ubio migranta iz Afganistana

Policija je uhapsila jednog lovca u Srbiji, nakon što je jedan mladi Afganistanac ubijen u šumi u blizini granice Srbije i Bugarske.

Sigurnosne snage srbijanske policije patrolirale su u šumi u blizini Pirota, kada su čuli pucnjavu i naletili na šest migranata, od kojih je jedan bio upucan u prsa, javio je engleski Telegraph.co.uk.

“Po dolasku na teren doktori su mogli samo ustanoviti smrt 20-godišnjeg muškarca, državljanina Afganistana”, rekao je glasnogovornik srbijanskog ministarstva odbrane, ne želeći davati više detalja o ovom slučaju.

Osumnjičeni za ubistvo migranta je identifikovan kao M.M., sa adresom stanovanja u Pirotu.

Tužilaštvo je odredilo 48-satni pritvor za osumnjičenog lovca.

Telegraph također navodi da u ovom trenutku još uvijek nije poznato da li je Afganistan ubijen slučajno, tokom lova, ili se ovdje radi o nečemu drugom.

Naime, u blizini Pirota, sa druge strane granice na bugarskoj strani ordinira paravojna formacija pod vodstvom Dinka Valeva, koji doslovno lovi izbjeglice iz Sirije i Afganistana.

Prije nekoliko mjeseci Valev se pohvalio na socijalnim mrežama svojim “ulovom”. Tako je u šumi uhvatio 12 izbjeglica iz Sirije, tri žene i dijete, te ih je vezao, oborio na zemlju sa licem prema dole i najbrutalnije ih vrijeđao.

“Prljavi muslimani, došli ste ovdje da nas pobijete kao pse. Nećete jer ćemo mi vas pobiti prije”, grmio je ovaj kriminalac, kojeg bugarski političari i državni mediji nazivaju “herojem nacije”.

Da li se i u Srbiji neko odlučio postati kao Valev, pokazaće vrijeme.