Zbog ovog su Novopazarci pobjesnili

Nakon navijačkih nereda u Hrvatskoj, desile su se slične stvari i u Srbiji, samo što se u Srbiji to dogodilo za vrijeme utakmice na terenu.

U duelu između Novog Pazara i Crvene Zvezde, gostujući fudbaler Sikimić je udario u glavu golmana domaće ekipe Mladena Živkovića, zbog čega je dobio crveni karton. No, to nisu mogli podnijeti navijači Novog Pazara koji su krenuli u obračun sa igračima Zvezde koji su sjedili na klupi.

Gađali su ih flašama i stolicama, pa je glavni sudija meča Milan Ilić povukao igrače sa terena. Meč je nastavljen, Crvena Zvezda je slavila rezultatom 4:1, a golman domaće ekipe je hitno prevezen u bolnicu.


Delije provociraju Sandžaklije by dekaavram Inače, derbi meč fudbalskog prvenstva u Novom Pazaru obilježili su su veliki incidenti u režiji navijača, koji su u nekoliko navrata prekidali utakmicu.

Bilo je na Gradskom stadionu i navijača Zvezde, koji su stigli na stadion sa nekih 25 minuta zakašnjenja, i odmah su započeli sa provokacijama.

Delije su skandirale "Ratko Mladić", pjevanjem četničkih pjesama, a i pojedine zastave koje su se našle na njihovoj tribini posebno su smetale domaćoj publici.

Naime, Delije su u Novom Pazaru istakle zastavu četničkog vojvode Draže Mihajlovića, što je izazvalo buru protesta među domaćim navijačima.