O ovoj srpskoj sapunici priča Srbija

Zavrzlama je nastala između dvije sestre i njihovih muževa, pa se ne zna ni koj je djeci tata, a ko im je zapravo teča - pravi cirkus, odnosno leskovačka mućkalica...

Poslije najnovijeg porodičnog dešavanja, žitelji leskovačkog kraja u praksi mogu da vide i upoznaju one naredne izreke “blizina čuda čini” i “od sudbine se ne može pobjeći”. Naime, kako prenosi “Alo!” rođene sestre iz leskovačkog prigradskog naselja Ančiki, S. M. i J. M. još kao srednjoškolke su se zaljubile. S. M. u Milana J. iz Vlasotinca, a J. M. u Slobodana V. iz leskovačkog naselja Dubočica.
 
Započele su veze, a onda je jednom zbog lošeg vremena S. M. morala da prenoći u stanu kod Slobodana i tu je i ostala. Pa umjesto da se uda u Vlasotince udade se za dječka svoje sestre.

Razočaran, Milan je otišao na školovanje u Kragujevac, a potom se obreo u Njemačkoj. Vraća se u rodni kraj i potpuno neočekivano prosi J. M.

Na svadbu su došli i njena sestra, odnosno njegova bivša djevojka i mladin nekadašnji dječko, odnosno sadašnji zet.

Zajedno su ova dva bračna para sagradila kuću i djeca su počela da se rađaju. Obje sestre dobijaju po sina i ćerku. Milan se vratio u Njemačku i lijepo je zarađivao, a J. M. povremeno radi u trgovini ali više vremena provodi kod kuće čuvajući djecu.

I onda je ponovo proradila “nečista krv”. Prije tri mjeseca Slobodan je sa svastikom J. M. nekadašnjom djevojkom, pobjegao od kuće. Ona je s njim ostala trudna. Slobodan je djeci slao SMS poruke “Dobićete brata. To je vaš brat od oca i tetke”.

Angažovani su i advokati, a Leskovčani se još čudom čude. U pripremi je i dioba kuće, placa… Ali to nije sve. Za novogodišnje praznike iz Njemačke stiže Milan, koji se smuvao sa S. M. Vjenčaće se čim dobiju papire.

Pravi cirkus, odnosno leskovačka mućkalica!