Osude na račun Ismaila Morine

Dritan Hila se pridružio javnim osudama započetim nakon hapšenja Ismaila Morine, poznatijeg kao Ballist Morina, nazvavši ga primitivcem i necivilizovanim čovjekom. Prema njegovim riječima, Morina je tipičan Albanac, "nema šta da jede a nosi pištolj i vozi džip", prenosi Zëri.

Poznati albanski publicista osuo je drvlje i kamenje po čovjeku koji je odgovoran za prekid fudbalske utakmice u Beogradu Ismailu Morini - Ballisti, prenosi Zëri.
 
"Nema hljeba da jede, a nosi pištolj i vozi džip! Ismail Morina, čovjek koji je pustio dron u Beogradu, a koji je uoči utakmice Albanija – Srbija u Elbasanu uhapšen, razlog je zbog kojeg svijet smatra sve Albance primitivcima", rekao je poznati albanski publicista Dritan Hila.

Bivši diplomata i konzul Albanije u Milanu, iskoristio je hapšenje Morine da ukaže na probleme sa kojima se država susreće sa ljudima poput Morine.

"Morina je uhvaćen sa pištoljem u brzoj vožnji. Tipično albanski. Nema šta da jede i nema za gorivo, ali pištolj je tu. Da vidimo kako ćemo sad izgledati u očima stranaca", rekao je Hila.

"Vozika se noseći pištolj u kolima, to je tipično balkanski i nešto što podsjeća na ratove u bivšoj Jugoslaviji. To je bandit ravan onom iz 19, 18. ili 17 vijeka, osim što sada ima auto umjesto konja. Civilizacija je završila s njim, on čini da u svijetu izgledamo kao primitivna gomila", osuo je paljbu bivši konzul.

zeri.info