Tokom susreta sa srpskim studentima

Premijer Albanije Edi Rama primio je grupu od 50 srpskih učenika i studenata koji su doputovali u Albaniju na fudbalski utakmicu.

Rama je, tom prilikom izjavio, prenosi RTS, kako mu je žao što se juče 14-godišnji dečak usudio da kamenuje autobus sa srpskim reprezentativcima i dodao kako to pokazuje koliko moramo da radimo i pored svega što nove generacije imaju želju da se mijenjaju.
Edi Rama je poručio srspkim studentima kako su Srbija i Albanija samo na fudbalskom terenu protivnici, ali da su van njega prijatelji.
Studenati i učenici iz Srbije borave od danas u trodnevnoj posjeti Albaniji, u okviru realizacije sporazuma Srbije i Albanije o osnivanju Regionalne kancelarije za mlade Zapadnog Balkana, koji su u avgustu najavili premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama.
Sporazum je parafiran u Beču 27. avgusta, a potpisnici su se saglasili da će zajednički raditi na podršci regionalnoj razmjeni ideja i jačanju saradnje mladih, zasnovane na toleranciji i poštovanju ljudskih vrijednosti, što je i cilj posjete.
U Tirani će imati priliku da se lično uvjere koliko su život i studije u Albaniji drugačiji nego u Srbiji.