Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama "anulirao je poziv" zamjeniku premijera Republike Kosovo Hashimu Thaçiju za prisustvo na utakmici reprezentacija Albanije i Srbije, koja će biti odigrana u četvrtak uveče u Elbasanu.

Sada je sigurno da će premijer Srbije, Aleksandar Vućić da bude na "Elbasan Areni" pošto je premijer Albanije, Edi Rama "anulirao poziv" Hashimu Thaçiju, piše srpski dnevnik list "Danas", pozivajući se na političke izvore bliske vladi u Prištini, prenosi portal "Kosovaonline.info".

Kako navode mediji, Rama se odrekao Thaçija zbog eventualnog prisustva srpskog premijera Aleksandra Vučića. Vučić i Rama su ranije nagovjestili da bi mogli zajedno da prisustvuju utakmici, ali se predsjednik Vlade Srbije pokolebao zbog najave Thaçija da će doći u Elbasan.

"Najvažniji cilj premijera Rame je da utakmica protiv Srbije protekne bez ikakvog incidenta. Druga želja je da bude u društvu premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom utakmice", navode mediji.

Hashim Thaçi je dan ranije najavio da će da bi mogao da otputuje u Elbasan, a kako navode mediji premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučiće nakon telefonskog razgovora sa albanskim premijerom Edijem Ramom da li će otputovati na fudbalski meč između Albanije i Srbije.