Pod pokroviteljstvom ambasade OSCE-a na Kosovu i Srbiji, u Beogradu je održana panel prezentacija projekta "Budva proces" - trogodišnji zajednički rad oko uspostavljanja dijaloga i normalizacije odnosa između dvije države u kome su uključene žene iz Parlamenta Republike Kosovo, Parlamenta Republike Srbije, žene iz nevladinog sektora, medija, Ureda predsjednice Kosova i akademija gdje je prikazan dokumentarni film sa porukom 'SLEDITE NAS'.

Kosovsku delegaciju predvodila je poslanica Emilija Redžepi, koja je bila i panelista projekta "Budva proces" zajedno sa poslanicom srpkog parlamenta Marijom Obradović te gost na regionalnoj TV stanici N1 u kome se govorilo o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti, nasilju nad ženama, nasljedstvu, zajedničkoj stečenoj imovini, diskriminaciji žena i demokratizaciji struktura političkih partija, ravnopravnosti tokom zapošljavanja i zauzimanja visokih funkcija.

Službenu posjetu srpskom parlamentu možete vidjeti u originalu priloga koga vam dostavljamo gdje se po prvi put spomenula riječ Kosovo Republika.

Dokumentarni film pod nazivom „Sledite nas“ bavi se „Budvanskim procesom“ (koji je sada preimenovan u Inicijativu „Sledite nas“), odnosno dijalogom istaknutih žena iz Beograda i Prištine. Inicijativa je pokrenuta 2012. godine i omogućavaju je Misija OSCE-a u Srbiji i Misija OSCE-a na Kosovu.

Ovaj film ističe važnost dijaloga za ova dva društva kao i važnost regionalne saradnje.