Od 4. do 8. juna

Festival "Mirëdita, dobar dan" biće održan od 4. do 8. juna u Beogradu, a kulturnu scenu Prištine i Kosova predstaviće muzičari, glumci, pozorišni i filmski reditelji, društveni aktivisti i analitičari, najavili su organizatori.

Festival će biti otvoren projekcijom filma reditelja Ise Qosje "Tri prozora i vješanje", koji je nagrađen na filmskim festvalima u Sarajevu i Solunu.

Biće predstavljena nova knjiga Vetona Surroia "Milijarder" u prevodu na srpski jezik (Sabizdat B92), a gost festivala je i prištinska glumica i pjevačica Edona Reshitaj.

Na programu su predstava Fatosa Berishe "Shoping and fucking", multimedijalna izložba šest kosovskih umjetnica "Ja sam", dječiji pozorišni komad i drugi umjetnički sadržaji, ali i debate o aktuelnim temama koje treba da doprinesu normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Festival "Mirëdita, dobar dan" biće organizovan u septembru 2015. u Prištini, a pored ostalog na programu su revija filmova Bekima Fehmijua i promocija njegove knjige "Blistavo i strašno" u prevodu na albanski jezik.

Ulaznice za sve programe festivala biće besplatne, a mogu se rezervisati mailom, na adresu festival@gradjanske.org.