Utvrđen identitet petorice

Makedonska Alfa TV javila je da je utvrđen identitet petorice od ukupno 40 naoružanih osoba koji su napali karaulu u selu Gošince, navodeći da su svi iz Gnjilana i da je njihov vođa Xhevair Ademi.

Na sajtu ove televizije objavljeno je da je ta petorka poznata makedonskim bezbjednosnim službama i službama u regionu.
Prošle noći je u karaulu u makedonskom selu Gošince, u opštini Lipkovo, upalo 40 naoružanih maskiranih osoba, najvjerovatnije s Kosova.
Karaula Gošince nalazi se iznad Kumanova, na granici prema Kosovu. U neposrednoj blizini je i karaula Tanuševci, a riječ je o dvema tačkama koje su prve napadnute 2001. kada su članovi OVK-a na tom području proglasili slobodnu teritoriju.
Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski potvrdio je ranije danas da je u selu Gošince izvršen teroristički napad, kada je 40 maskiranih i naoružanih osoba sa oznakama OVK nekoliko sati zaposelo karaulu u kojoj su bila dežurna četiri policajca.
Napad se, prema njegovim riječima, dogodio u 2.30 sati, a nakon upada naoružanih osoba policajci su razoružani, trojicu su vezali, udarali ih istovremeno snimajući kamerom, prenio je makedonski Fokus.
Napadači su, kazao je Kotevski, govorili albanski, a jedan od njih se policajcima obratio na lošem makedonskom jeziku rečima: "Mi smo pripadnici OVK, prenesite svima da ne može da vas spase ni Nikola Gruevski, ni Ali Ahmeti, niko ne sme da se popne ovde jer će svi biti likvidirani".
Kada su napadači otišli, dodao je, policajac kome nisu bile vezane ruke je odvezao ostalu trojicu kolega i zajedno su se pešice spustili u selo.