Zbog ilegalnog pokušaja prelaska granice

Granična policija Srbije sprečila je nelegalni prelazak granice sa Mađarskom 18 migranata sa Kosova, a dvije osobe iz Subotice i Prizrena su zbog krijumčarenja ljudi pritvorene.

Kako je saopšteno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, pripadnici Granične policije su migrante otkrili juče zaustavljanjem tri vozila u blizini granice.
 
Navodi se da su u taksi vozilu, kojim je upravljao M.S. (rođen 1965.) iz Subotice, dok je na mjestu suvozača bio osumnjičeni K.N. (1986) iz Subotice, otkriveno devet stranih ilegalnih migranata sa područja Kosova.
 
U vozilu, kojim je upravljao osumnjičeni T.V. (1983) iz Subotice otkrivena su četiri strana ilegalna migranta sa područja Kosova, dok je u vozilu, kojim je upravljao osumnjičeni B.M. (1989) iz Subotice prevoženo pet stranih ilegalnih migranata, takođe sa područja Kosova.
 
Pored četvoro navedenih osumnjičenih iz Subotice, kako je saopšteno iz tužilaštva, u organizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata preko državne granice učestvovao je i osumnjičeni D.I. (1973) iz Prizrena.
 
Protiv osumnjičenih Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici podneta je krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok je protiv osumnjičenih D.I. i K.N. doneto riješenje o određivanju pritvora do 30 dana.