Na kružnom toku, u centru Jagodine, muškarac srednjih godina krvnički je pretukao svog konja, koji je vukao zaprežna kola.

Dok je siledžija tukao konja, jedan od prolaznika je skočio na njega pokušavši da spriječi batinanje životinje i da vlasniku konja otme motku, što je izazvalo komešanje okupljenih građana. Policija je izašla na licu mjesta, a brojini građani okupili su se da vide šta se dešava.

- Video sam konjče koje vuče kola u kojima su bile kozice. Čovjek je terao konjče da skrene, ono je toliko iscrpljeno da se iz aviona vidi da je neuhranjeno i zlostavljano. Kada je skretalo u ulicu, konj se okliznuo i pao, čovjek je sišao sa kola pokušao da ga podigne a onda uzeo veliku drvenu motku i krenuo da ga udara.

On ga je toliko tukao da je to strašno! Konj je već uvukao glavu ispod vrata, pomislio sam da je mrtav a onda je skočio jedan dečko i povikao „šta biješ tog konja“ i pokušao da mu otme motku. Međutim seljak je bio toliko razjaren da je krenuo na dečka da i njega tuče motkom. Dečko je krenuo da se brani!

Strašno, svi smo u šoku! Potreseni smo. Došla je policija i veterinar koji je odvezao konja u veterinarsku stanicu – priča očevidac cijelog događaja za lokalni portal Infocentrala.rs.

Konj se nalazi u Veterinarskoj stanici u Jagodini i kako saznajemo malo mu je bolje. Po tijelu ima i starih rana, a danas mu je polomljena noga. Pored toga na tijelu ima i ubodne rane…

- Ovo je zlostavljana životinja i ona je predmet inspekcija i policije. Na nama je da pomognemo životinji i mi to činimo.

Ukoliko tako odluče nadležni, konj će biti vraćen vlasniku kada se završi zapisnik, procedura i ostalo – rekao je Saša Tanasković iz Veterinarske stanice.

- Ovaj čovjek nije nepoznat, on je poznat zlostavljač životinja. Lično sam ga video na Strelištu kako je vezao kobilu i ždrebe, ukočio kola i udara krvnički životinje kako bi krenule, a jadne životinje padaju jer ne mogu da povuku ukočena kola. Zlostavljač veliki… – ispičao je za Infocentralu jedan od očevidaca.

Ostaje da vidimo da li će nadležni reagovati i vlasniku oduzeti životinju, jer za to po svemu sudeći ima osnova!