Haos u najavi

Upoznajte navijačku grupu koju će u četvrtak preko puta sebe imati navijači Partizana. Ne propuštaju priliku da prozivaju srbijanske navijače.

To što je ustanovljena tradicija da se navijači koji gostuju u Beogradu obavezno slikaju ispred stadiona Partizana, Zvezde, Hrama Svetog Save, najmanji je problem poslije objavljenog poziranja navijača Bešiktaša u toku noći kod Humske ulice, ali i na aerodromu Nikola Tesla, prenosi telegraf.rs.
Mnogo veći problem pred meč Lige Evrope i dolaska očekivanih 1.000 navijača kluba iz Istanbula jesu prvokacije na koje Partizan, ali i navijači crno-bijelih, moraju da budu spremni jer u ekspediciji navijača turskih crno-bijelih biće i Turaka iz Prizrena, gdje postoji organizovanih navijača popularnog "Kartala". Karte su već u njihovim rukama.
Inače, Čarši Bešiktaš, najveća navijačka grupa turskog kluba, posebno je "omražena" kod navijača Partizana i Zvezde.
Dva iskustva s košarkaškh mečeva ukazuju na to da će prijetnje Turaka kako će provocirati na utakmici sa zastavama Albanije biti ostvarene.
Prvi slučaj bilježimo 2008. godine kad je u nokaut fazi ULEB kupa Zvezda eliminisana u Istanbulu, a meč su navijači Bešiktaša koristili za parole "Kosovo je Albanija" i skandiranja nezavisnom Kosovu, stoji dalje u listu.
Slično je bilo i u sezoni 2012/13, kada su crno-bijeli košarkaši koje je vodio Vlade Jovanović u Evroligi poklekli pod pritiskom popularnih navijača pod imenom "Čarši" (u prevodu - bazar).
Pogledajte navijanje Turaka na tom meču:
I tad se skandiralo Kosovu, a Partizanu su poželjeli dobrodošlicu u "pakao", mašući zastavom Kosova.
Ova navijačka grupa je mnogo ozbiljnija od Fenerbahčeova (čijih je svega nekoliko desetina navijača bilo na meču kvalifikacija za Ligu šampiona 2008. u Beogradu protiv Partizana).
Spremni su na incidente, što ne skrivaju na društvenim mrežama i forumima.
Kako navodi ovaj list, S Čaršima iskustva imaju i navijači PAOK-a, bratskog kluba Partizana, koji su u martu ove godine istjerali malobrojne pristalice turskog kluba iz hale u Solunu na košarkaškom meču.
Prethodno, u hali u Istanbulu 2011. navijači Bešiktaša su dosta vremena proveli skandirajući Kosovu.
Sreća u nesreći je, ako može tako da se napiše, da će odluka UEFA o kazni za meč Srbija - Albanija biti donijeta nekoliko sati prije meča beogradskih i turskih crno-bijelih, pa eventualne gluposti na stadionu neće moći da utiču na donosioce odluka u evropskoj kući fudbala. Ali, moguća je nova kazna, i o tome u Humskoj moraju da vode računa, piše telegraf.rs.