Na brdu u blizini Obilića

Melvin Ajdinović (24) zbog veze sa Albankom 12. oktobra mučki i svirepo eliminisan, pa i tajno zakopan na brdu u blizini Obilića na Kosovu.

U selu Gornje Sebečevo kod Novog Pazara u prisustvu porodice, prijatelja i mnogobrojnih žitelja ovog kraja, obavljena je dženaza Melvinu Ajdinoviću (24), koji je 12. oktobra mučki i svirepo ubijen, zapaljen, a potom i tajno zakopan na jednom brdu u blizini Obilića na Kosovu.

Kako ističe Melvinova rodbina, on je već duže vrijeme bio u vezi sa maloljetnom Albankom A. S. iz Obilića, sa kojom se često dopisivao mejlovima, razgovarao telefonom i zbog koje je više puta odlazio u Obilić. Posljednji put je otišao 10. oktobra.

"Odmah smo alarmirali Policiju Kosova i EULEX, znali smo da se rodbina djevojke protivi ovoj vezi, bilo je sumnjivo što se ne javlja i brinuli smo za Melvina", kaže jedan njegov rođak.

Kosovska policija ubrzo je locirala maloljetnu djevojku A. S., ali je ona nakon privođenja ćutala, a u njenom telefonu i kompjuteru nije bilo nikakvih tragova kontakata sa Ajdinovićem. Međutim iz listinga se ispostavilo da se često čula sa Melvinom i da ga je pozvala da dođe, navodno je htjela da se uda i pođe sa njim u Novi Pazar.

Policija je privela njenog brata i druga, čiji identitet još nije saopšten. Ubrzo je i na brdu iznad Obilića pronađeno mjesto gdje je zakopan Ajdinović.

Na njegovom tijelu, koje je bilo u fazi raspadanja, vidjele su se brojne povrede i opekotine. Vjeruje se da je ubijen sjekirom, da je potom djelimično zapaljen, a onda na brzinu zakopan u unaprijed pripremljenu jamu.

Djevojka u šoku

Još se ne zna da li je maloljetna A. S. bila uključena u pripremu zločina i da li je namamila Ajdinovića. Ne zna se da li je prisustvovala ubistvu ili su je ubice pratile pa su nesuđenog zeta ubili i zakopali u šumi. Po nezvaničnim informacijama, ona je u šoku i velikom strahu. Takođe po nezvaničnim informacijama, ona je bila zaljubljena u Melvina.

Ajdinović je kod sebe imao nešto novca, mobilni telefon i dokumenta. Ubice su mu ukrale novac i telefon, a dokumenta spalili. Inače se Melvin posljednji put javio porodici 10. oktobra od kada mu se i gubi trag.