Uoči utakmice Srbija-Albanija

Evropska kuća fudbala će morati da presječe o tome da li će gostujući navijači moći da prisustvuju utakmici između Srbije i Albanije u okviru kvalifikacija za EURO 2016

Fudbaleri Srbije i Albanije sastaju se na stadionu Partizana 14. oktobra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a očekuje se da će konačnu odluku o dolasku gostujućih navijača donijeti UEFA.

Iz razloga što dva saveza ne mogu da se dogovore, evropska kuća fudbala će morati da presječe, piše srbijanski list "Alo".

Fudbalski savez Srbije ne može da garantuje bezbjednost albanskim navijačima, dok s druge strane Fudbalski savez Albanije insistira na dolasku i srpskih navijača dogodine u Elbasan.

Albanci će najvjerovatnije ići na to da je srpski savez kao organizator utakmice dužan da omogući kupovinu karata gostujućih karata, jer bi u suprotnom mogao da bude kažnjen.

Mediji iz Albanije navode da je FSS obavijestio FS Kosova da ne želi da ustupi distribuciju 1.500 karata, a najavljeno je da je navijačka grupa iz Prištine spremna za put na utakmicu.