Pucnjavu sa srpskom žandarmerijom opisuju kao

Žitelji podujevskih sela oko granične linije pucnjavu sa srpskom žandarmerijom opisuju kao "rat". Nemaju potvrdu, ali sumnjaju da je bilo mrtvih i ranjenih.

Stanovnici sela Dumnica kod Podujeva su čuli žestoku pucnjavu tokom incidenta do koga je došlo između drvosječa i srpskih žandarma. Pucnjava je u četvrtak ujutro trajala punih 45 minuta. Stanovništvo kaže da im je ova pucnjava ličila na pravi rat, prenosi list "Koha ditore".

Članovi porodice Fatmira (Halit) Mehmetija za koga se sumnja da su ga u četvrtak ujutro ubili srpski žandarmi, nisu stavili stolicu sa prebačenim preškirom pred vrata kuće u selu Gornja Dumnica kod Podujeva.

Oni se i dalje nadaju da je Fatmir živ negdje u Srbiji. Nisu dobili nikakvo zvanično obavještenje, šta se sa njim desilo i zbog toga još uvijek oklijevaju da govore.

"Ni mi ne znamo više od onoga što izvještavaju mediji", kaže jedan njegov rođak.

Incident je počeo u srijedu uveče kada je grupa drvosječa radi sječe drva prešla na teritoriju Srbije u selu Orlovac kod "Dugačke poljane" kako je zovu seljani.

Još uvijek se tačno ne zna kako je započeo incident, ali negdje oko 18:00 časova ranjen je Naim Zeqiri (34) iz sela Lauša kod Podujeva, za koga srpski mediji izvještavaju da je povrijeđen i da se nalazi u bolnici u Nišu pod prismotrom policije.