Ilustracija

Srpska žandarmerija je u ranim jutarnjim satima iz vatrenog oružja ubila državljanina Norveške T.S.K. (39). Prema pisanju nekih srbijanskih medija radi se o Norvežaninu koji je porijeklom Albanac.

Slučaj se dogodio blizu željezničke stanice, u naselju "Tasjan" u Preševu, gdje se još uvijek nalazi baza srpske žandarmerije.

Kako je prenio portal "Titulli, do događaja je došlo jutros u 7.40 časova kada je u Preševu državljanin Norveške T. S. K. napao pripadnika Žandarmerije, koji je bio na dužnosti i ciglom mu zadao više udaraca u glavu, a potom oduzeo pušku.

Srbijanski mediji prenose da je državljanin Norveške T.S.K. (39) napao pripadnika Žandarmerije u Preševu i u razmjeni vatre sa policijom nastradao, te da je jedan pripadnik Žandarmerije povređen i prevezen je u bolnicu u Vranju, a uviđaj su izvršili zamjenik Višeg javnog tužioca u Vranju i pripadnici Policijske uprave u Vranju.

Dalje srpski mediji prenose da je za Norvežanina T. S. K. utvrđeno da nema nikakve veze po porijeklu niti sa Albancima niti sa Srbima u Preševu, te da je imao uredno prijavljen privremeni boravak u Preševu od novembra prošle godine na adresi u naselju Železnička stanica na kojoj je prijavljena žena s kojom je, kako se pretpostavlja, bio u ljubavnoj vezi.

T. S. K. je prilikom bjega ispalio više hitaca ka minibusu u kojem se nalazila žandarmerija, a potom počeo da bježi, nasumično pucajući. Došao je do kuće u kojoj je živio, a kada su pripadnici Žandarmerije i Granične policije stigli, otvorio je vatru na njih.

U razmjeni vatre s policijom, T. S. K. je nastradao.

Prema izvorima bliskim PU u Vranju, ubijeni je bio oženjen Makedonkom, sa kojom je živio u naselju Železnička stanica u Preševu, piše "Blic."

Napad na žandarma se desio ispred Doma mladih gdje je smještena kuhinja koju koristi Žandarmerija.