Najviše posjetilaca u Budvi

Tokom prvomajskih praznika u Crnoj Gori boravilo deset posto više turista nego prošle godine. Najviše posjetilaca u Budvi. Turistički radnici nadaju se da će takav biti i ostatak sezone.

Ovogodišnja sezona u Crnoj Gori bolje je počela nego ranijih godina, što potvrđuje i veća posjeta turista tokom prvomajskih praznika. 
Ove godine, za razliku od prošlih prvomajskih praznika, u Crnoj Gori je boravilo oko 16.000 turista, odnosno deset odsto više nego prošle godine.
Najveću posjetu tradicionalno je zabilježila Budvanska rivijera na kojoj je, prema procjeni Turističke organizacije Budva, boravilo više od 10.000 turista, javio je novinar agencije Anadolija.
Za boravak u Crnoj Gori u tom periodu, kako navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG), brojni crnogorski hoteli su pripremili specijalne paket aranžmane koje je NTOCG promovisala putem svojih predstavništava. 
"Osim individualnih turista, u Crnoj Gori su boravile i organizovane grupe turista iz Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije i drugih zemalja", navodi se u saopštenju NTOCG.
Tokom prvomajskih praznika u Budvi su organizirane brojne manifestacije. Jedna od popularnijih jeste "Turizmijada", koja je okupila značajan broj studenata, zatim "Spring Break festival", uz otvorene žurke na plaži gdje takođe dominiraju studentske grupe. "31. Nautic Show", koji je održan u Porto Montenegro u Tivtu, okupio je veliki broj predstavnika kompanija iz Rusije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke i Crne Gore.
Manifestacijom "Svi za turizam", organizovanom u Ulcinju, otvorena je ovogodišnja turistička sezona u tom gradu. U okviru te manifestacije održan je i sajam suvenira i domaće radinosti, takmičenje u pravljenju skulptura na pijesku, koncert tradicionalne muzike i slično.
S obzirom na to da je sezona jako dobro počela, tokom ovog, a i u narednom periodu, turistički djelatnici očekuju dobru popunjenost hotela koji raspolažu kongresnim sadržajima, imajući u vidu, kako ističu, da je predsezona pogodan trenutak za održavanje različitih skupova.