Na temelju toga će se "dalje postupiti"

Visoka predstavnica EU čeka na zvaničan odgovor i objašnjenja Beograda na prijedloge iznesene u posljednjoj rundi dijaloga s Prištinom.

Na temelju toga će se "dalje postupiti", izjavila je danas u Briselu Maja Kocijančič, portparolka Catherine Ashton.
Ona je to rekla na pitanje novinara da li će biti novog sastanka u okviru dijaloga, imajući u vidu da je potpredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić najavio da će Beograd zatražiti nastavak dijaloga i evropske integracije i stavio do znanja da neće potpisati ništa jer neki jasniji prijedlog sporazuma i nije ponuđen. 
Upitana da objasni da li će visoka predstavnica u ovoj situaciji organizovati novi sastanak, iako je izjavila da zvaničnih rundi dijaloga neće više biti, ili će staviti do znanja ko je krivac za neuspjeh, Maja Kocijančič je rekla da "ne može spekulisati s nečim što se još nije dogodilo". 
"Najprije moramo da vidimo zvaničan odgovor (Beograda) i zvanično objašnjenje, onda ćemo odlučiti šta ćemo dalje činiti, a u ovom trenutku ne mogu da kažem šta će se dogoditi", rekla je portparolka visoke predstavnice EU, na redovnom sastanku sa akreditovanim novinarima u Evropskoj komisiji. 
Potpredsjednik srpske vlade i čelnik SNS Aleksandar Vučić je danas saopštio da će ta stranka predložiti Vladi Srbije da ne potpiše ponuđeni briselski sporazum s Prištinom i da zatraži hitan nastavak dijaloga.