Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska podržava svaku odluku Srbije kada je riječ o rješavanju problema Kosova i naglasio da RS neće dozvoliti Bosni i Hercegovini da priznala Kosovo.

"BiH nije priznala Kosovo isključivo zato što to nije dala RS i neće dati ni u budućnost, bar što se mene tiče, dok ja sjedim tamo", izjavio je Dodik, gostujući u emisiji "Svedok" Radio-televizije Srbije.
Dodik je kazao da je uvjeren u loše namjere međunarodne zajdnice prema Srbima u ckelini i prema njihovim državama i da je preko Kosova Srbija trebalo da bude definitivno poražena.
On je uporedio problem Srbije i Kosova sa problemom Izraelaca i Palestinaca, rekavši da između tih naroda postoji izražen historijski animozitet i da je njihov suživot zato gotovo nemoguć.
"Nije sporan koncept dve države za dva naroda na prostoru Palestine i Izraela, ali je sporna granica. Tako je i ovde. Albanci i Srbi nikada u istoriji nisu bili dva naroda koja su se našla na istoj strani", rekao je Dodik i naglasio da problem treba riješiti razgraničavanjem Srba i Albanaca.
"Ja to kažem samo kao pripadnik srpskog naroda, koji taj narod predstavlja veoma zvanično jer je dobio glasove za to, bez ikakve namere da bilo kome držim lekcije", kazao je Dodik.