Foto: www.titulli.com

U etnički mješovitom selu Oslare kod Bujanovca, noćas je na albanskom groblju porodice Shabani oskrnavljeno više nadgrobnih spomenika, prenosi beogradski B92. To je potvrđeno u Policijskoj upravi u Vranju.

"U ovom trenutku imamo samo potvrdu da je oskrnavljeno nekoliko nadgrobnih spomenika u selu Oslare. Više pojedinosti imaćemo kasnije, s obzirom da su istražni organi i policija na terenu“, kaže za B92 portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

On je takođe rekao da su na seosko groblje u Oslaru jutros odmah, poslije prijave mještana, stigli istražni organi i policija i da je uviđaj u toku.

Predsjednik Mjesne zajednice Naser Bajrami kaže za B92 da on ne pamti tako nešto ne samo u selu Oslare, već i u Bujanovcu jer je kod Albanaca grob svjeto mjesto u koje se ne dira po cijenu bilo čega.

"U ovom multietničkom selu svi smo zaprepašćeni ovim događajem. Mi u mesnoj zajednici najoštrije osuđujemo ovaj postupak i zahtevamo od nadležnih državnih organa da se utvrde imena počinioca i da se oni najstrožije kazne", kaže Bajrami.

Selo Oslare se nalazi oko pet kilomertara jugozapadno od Bujuanovca.

Prema podacima iz popisa 2002. godine, u selu su živela 904 stanovnika od čega je Albanaca bilo 498, a Srba 400.