Šverc preko granice

Dvije osobe, albanskih državljana završilo je iza rešetaka na granici između Crne Gore i Hrvatske, pošto su hrvatske vlasti u njihovom automobilu pronašli oko 25 kilograma droge heroina, prenose hrvatski mediji.

Granična policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske otkrila je na graničnom prijelazu "Karasovići" između srijede i četvrtka 15./16. avgusta novi neuspjeli pokušaj šverca narkotika preko državne granice. U vozilu "citroen" talijanskih registracija otkriveno je 47 paketa s ukupno čak 24,809 kg bijelog praha za kojeg je preliminarnom istragom utvrđeno da je riječ o heroinu.

Citroen je iz smjera Crne Gore na granicu došao oko 23,25 sati a njime je upravljala 27- godišnja Albanka kojoj je suputnik bio 23- godišnji Albanac. Policajac je letimičnim pregledom vozila ispod kontrolne ploče ispred suvozača našao paket u kojem je bila droga za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o heroinu.

Albanci su dovedeni na krim-istragu dok je po svanuću, uz sudski nalog obavljena detaljna pretraga vozila.

Pronađeno je ukupno 47 paketa s 24,809 kg heroina, što predstavlja najveću zapljenu te vrste droge ove godine na jugu Hrvatske.

Riječ je o heroinu visoke čistoće i kojem je procijenjena tržišna vrijednost "na veliko" oko 4,650 milijuna kuna (oko 630 hiljada eura) dok bi mu u uličnoj preprodaji vrijednost dosegla čak 10 milijuna kuna (oko 1 milion i 350 hiljada eura)!

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zloupotrebe opojnih droga, po dovršenju krim-istrage državljani Albanije su predani u policijski pritvor, a očekuje se kako će u petak ujutro biti privedeni sucu istrage dubrovačkog Županijskog suda.