Čestitke nakon rezultata

Nakon saopštavanja zvaničnih rezultata prijevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu održanih 08. juna 2014.godine od strane Centralne izborne komisije, Bošnjački savjet Kosova želi čestitati bošnjačkoj zajednici i partijama na Kosovu na ostvareni rezultat i veliku izlaznost na cijelom Kosovu gdje žive Bošnjaci, što po ko zna koji puta pokazujemo da smo integrativni dio kosovskog društva.

Ovom prilikom želimo čestitati pobjedu kolacije Vakat u bošnjačkoj zajednici na održanim parlamentarnim izborima i osvajanju dva poslanika u Parmanetu Kosova od tri zagarantovanih prema Ustavu Kosova koje sljeduje bošnjačku zajednicu, i Novoj demokratskoj stranci na osvajanju poslaničkog mjesta u budućem sazivu parlamenta Republike Kosova.
Isto tako čestitke upućujemo i onim partijama koje su učestvovale na izborima, a nisu uspjele da dobiju dovoljan broj glasova za ulazak u parlamentu Kosova.
Ujedno želimo pozvati Koaliciju Vakat i NDS, odnosno poslanike da u narednom periodu zajednički nastupaju i uđu u jednu parlamentarnu grupu i time u pregovorima za podršku i učešće  u budućoj  Vladi Kosova zajedničkim nastupom zatražiti čvrste garancije od mandatara za hitno rješavanje svih problema naše zajednice od decentralizacije, obrazovanja, zapošljavanja…
Zato, naši predstavnici u institucijama sistema Kosova, BSK kao krovna organizacija NVO-a, intelektualci te cijela bošnjačka zajednica očekuje Vaše jedinstvo u narednom periodu kako bi najzad kao zajednica dobila ono što nam po zakonu pripada.
Mejdin Saliji, predsjedavajući BSK