U organizaciji ECMI Kosovo

U okviru implementacije projekta "Učešće civilnog društva u politici i procesima donošenja odluka" kojeg realizuje Evropski centar za manjinska pitanja (ECMII) Kosova u partnerstvu sa Komunakcijom za razvoj društva (CSD) i Mrežom ženskih organizacija Roma, Aškalija i Egišćana (MŽORAEK) na Kosovu, danas je održana radionica sa predstavnicima civilnog sektora iz redova bošnjačke i sprske zajednice.

Opšti cilj aktivnosti projekta je da se izgradi "struktuirani dijalog" između organizacija civilnog društva i lokalnih/centralnih vlasti.
Tokom 2013. godine ECMI Kosovo i partnerske organizacije CSO i MŽORAEK su podržale Organizacije civilnog društva da postanu organizovanije i u stanju da djeluju kao monitori i kao partneri s lokalnim i centralnim vlastima.
ECMI je u nekoliko različitih opština do sad održala devet radionica i četiri dijalog sesija sa predstavnicima Skupštine Kosova za podizanje svijesti i izgradnju povjerenja. Radionice su bile struktuirane na takav način da pomognu ECMI Kosovu u identifikovanju prednosti i stagnacija civilnog sektora da učestvuju u procesima donošenja odluka sa lokalnim i centralnim institucijama.
U okviru aktivnosti ECMI je snimila četiri promotivna videa koje su imale za cilj da prikazuju redovno angažovanje organizacija civilnog društva iz nevećinskih zajednica.
Naredni koraci ECMI-a Kosovo je nastavak radionica za podizanje svijesti, podrška u sprovođenju planova javnog zagovaranja, organizovanje tri sesije programa obuke i snimanje četiri dodatnih promotivnih video spotova.