U hotelu “Magra“ u predjelu Rugovske klisure iznad Peći je tokom vikenda održana radionica na temu “Upravljanje konflikta i međuetnički izazovi na Kosovu“ na kojoj su prisustvovale nevladinih organizacija iz svih nacionalnih  zajednica na Kosovu. Radionicu na kojoj se diskutiralo o međuljudskim odnosima unutar zajednica, organizovala je Kosovska grupa za prevenciju konflikta - KCPG.

U vrlo konstruktivnom i interesantnom druženju aktivista NVO sektora diskutovalo se o sprečavanju  konflikata među zajednicama i kako da se neke zajednice, poput srpske, bolje integrišu u kosovsko društvo.

“Stvorili smo mrežu nevladinih organizacija i do sada je potpisano 22 memoranduma sporazumjevanja sa raznim organizacijama na Kosovu i ove aktivnosti su u cilju jačanja tih organizacija kada je u pitanju sprečavanje konflikata na Kosovu“, kaže za naš portal Selamin Maliqi izvršni direktor Kosovske grupa za sprečavanje konflikta.

Ovo je jedna odlična radionica na kojoj smo naučili puno stvari i veoma sam zadovoljan seminarom jer smo imali puno razgovora i druženja sa drugim zajednicama te vjerujem da ćemo i dalje nastaviti sa ovakvim aktivnostima“, rekao je Bajram Abazi ispred NVO 'KFAN' (Klubi futbolistik Artana) - Novobrdo.

Dževat Šabović iz Centra za integraciju u Peći je rekao da je na radionici bilo dosta aktivnosti i da su iznete neke ideje na kojima treba raditi u budućnosti.

Prizrenski region je na ovom seminaru predstavljala NVO “RELAX“.

Vinetu Ganić