U organizaciji NVO”Ekos-sani” u prostorijama starog turskog hamama u Prizrenu je u četvrtak otvorena izložba ljekovitog bilja kao rezultat šestonedjeljnog seminara.

Izloženo je ljekovito bilje koji su polaznici seminara sakupljali u oblastima Šar-planine tijekom trajanja seminara. Uz svaku vrstu bilja je i propratni štampani materijal sa osnovnim podacima o ljekovitim svojstvima, načinu i vremnu branja bilja. Na zidovima su originalne slike bilja i polaznika seminara koje su nastale tijekom boravljenja na padinama Šar-planine.

Dankinja Lisbet Ostergaord koja je na seminaru držala predavanja na temu: “Ekološki zdrava hrana i ljekovito bilje”, kaže da je voma zadovoljna saradnjom sa polaznicima seminara kao i posjetom i zainteresovanjem ovdašnjih ljudi za ljekovitim biljem. Ona je naglasila da je veoma bitno da se Šar-planina, kao i ostale planine na Kosovu proglase proizvođačima zdrave i ekološki čiste organske hrane, ali je za to potrebno da se nadlježnim svijetskim institucijama predočiti dosta obimna dokumentacija.

Izložba će biti otvorena u narednih tri dana.

{gallery}galerije/seminar{/gallery}