Predsjednik opštine Prizren, Mytaher Haskuka, govorio je o nedavnoj situaciji nastaloj u ovoj opštini nakon obilnih padavina.

"Prošle noći obilne padavine izazvale su velike klizišta u selima Nebregošte i Lokvica. Srećom, sem materijalne štete, nije bilo povređenih", napisao je Mytaher Haskuka na svojem Facebook profilu.

"Od trenutka kada smo dobili obavještenje o slučaju, na licu mjesta su izašli direktor Inspektorata i direktor Hitnih službi, koji su konstatovali situaciju i zajedno sa direktorom Javnih službi uredili su odgovarajuće intervencije za otvaranje puta i regulisanje situacije", napisao je Haskuka.

"Trenutno je put očišćen od strane ugovorenih timova iz opštine. U narednim danima timovi opštine Prizren će raditi sa inženjerima na planu za sanaciju situacije u selu Nebregošte i eliminaciji sličnih opasnosti u budućnosti, a također i ekipe KEDS-a će raditi na prijenosu električnog trafoa koji je ugrožen od klizišta".

"Tražimo od građana regiona Župe da budu dodatno oprezni ovih dana i prijavljuju rizike od klizišta i kamenja kako bi preduzeli mjere predostrožnosti".

Zahvalio se direktorima Islamu Thaçiju, Faruku Dakaju i Leventu Kasemiju za brzu intervenciju.

Fotografije su iz sela Nebregošta prije i poslije intervencije.