Novi talas snježnog nevremena zahvatio je sinoć opštinu Dragaš. Snijeg praćen jakim vetrom napravio je na pojedinim mjestima velike snježne nanose.

Visina snježnog pokrivača se kreće između 30 i 60 centiemtara, a na pojedinim mjestima ima velikih nanosa koji su iznad jednog metra. 
Uprkos velikom snježnom nevremenu situacija na putevima u opštini Dragaš je veoma stabila. 
Predsjednik Opštine Dragaš Shaban Shabani kazao je za portaal Gorapress da je ekipa Direktorijata za hitne intervencija sinoć cijelu noć bila na terenu, tako da je rano jutros veoma mali broj lokalnih puteva neprohodan.
"Do devet časova gotovo svi lokalni putni pravci će biti otvoreni. Imamo malih problema sa malim kamionom koji bi trebao ići za selo Baćka, jer za sada još tamo nismo uspjeli da stignemo, ali se nadam da će do kraja dana svi putevi na području opštine Dragaš biti prohodni", kazao je Shaban Shabani, predsjednik Opštine Dragaš.
Takođe i regionalni putni pravci na području Opštine Dragaš su prohodni. Kompanija "Drini Kompani" koja održava regionalne putne pravce je 24 časa na terenu. 
Vozačima se savjetuje da bez preke potrebe ne kreću na put, naročito prema naseljima koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini.